CNI Holdings Berhad Contact Us

Home > Latest News


Year 2012

Raya Bersama CNI Rumah Terbuka 23/9/2012

Published: October 25, 2012

Raya Bersama CNI Rumah Terbuka 23/9/2012

Sepertimana setiap tahun, peluang meraikan Hari Raya bersama pelanggan dan usahawan tidak dilepaskan. Tahun ini, kira-kira 500 orang hadirin telah berkunjung ke Wisma CNI untuk memeriahkan majlis yang bermula dari jam 4 petang hingga 9 malam. Pelbagai jenis makanan dan minuman disediakan bagi para hadirin yang disibukkan dengan program berbagai ragam seperti pelbagai jenis pertandingan & permainan, perkongsian kesihatan & testimonial, pengumuman pemenang hadiah-hadiah utama “Go London Be Champion”, cabutan bertuah dan pertunjukan bunga api di akhir program. Semoga kita berjumpa lagi di dalam majlis harmoni yang menyatukan pelbagai bangsa, agama dan usia ini di tahun hadapan!

 

Hari Bersama Pelanggan Meriahkan RC Alor Setar

Published: October 25, 2012

Hari Bersama Pelanggan Meriahkan RC Alor Setar

Hari Bersama Pelanggan telah berlangsung di Pusat Jualan Alor Setar pada 28 September dengan jayanya. Seramai 200 pelanggan serta usahawan CNI berkumpul bagi memeriahkan pelbagai aktiviti seperti jualan gudang, perkongsian pengalaman oleh MDAM Murad Basir, majlis penyampaian insentif pendidikan CNI, penyampaian hadiah untuk pemenang Peraduan “Go London Be Champion”, dan cabutan bertuah. Kehadiran Pengarah CNI, Kelvin Koh mengujakan lagi suasana di sana. Tetamu yang hadir dijamu dengan pelbagai juadah termasuk lemang, ketupat, dan rendang. Pengenalan mesin Quantum Resonance juga menyuntik kesedaran mengenai kesihatan di kalangan mereka yang mendapatkan saringan kesihatan program PKP.

 

Sambutan Pesta Tanglung di Johor Baru

Published: October 24, 2012

Sambutan Pesta Tanglung di Johor Baru

Pada 16 September lalu, CNI telah mengadakan majlis makan malam di Johor Bahru sempena Pesta Tanglung yang disertai oleh 170 orang usahawan setempat dan Kawasan Selatan.

Dalam ucapan perasmian beliau, CEO CNI, Kelvin Koh telah menyeru para usahawan supaya mencontohi semangat dan ketabahan Duta Well3, Dato’ Lee Chong Wei untuk mengecapi keunggulan dan kecemerlangan. Beliau juga mengajak semua usahawan CNI agar giat menyertai Kempen Gerak Gempur Well3 yang sedang berlangsung di seluruh negara.

Tetamu khas majlis terdiri daripada Intan-Intan Jutawan Kong Siew Weng, Chua Chong Hong, Ng Kui Chai, Chua Tek Khuan dan Pengendali DC Kulai, Cikgu Tey. Intan Jutawan Kong Siew Weng dan rakan-rakan telah berkongsi keistimewaan Well3 Cendawan Susu Harimau dalam sesi perkongsian produk.

Antara program lain yang disediakan termasuklah teka-teki, persembahan orkestra Cina, lagu berisyarat tangan dan cabutan bertuah. CEO, Kelvin Koh turut menyampaikan sumbangan produk bernilai RM2500 daripada CNI dan derma berjumlah RM500 yang telah dikumpul pada malam itu kepada Pertubuhan Kebajikan Insan Istimewa Johor Bahru.

 

Tahniah Semua Penikmat Insentif Pendidikan CNI!

Published: October 24, 2012

Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan Anak-Anak Usahawan

Sejak 20 tahun yang lalu, Yayasan CNI telah memperuntukkan jutaan ringgit untuk Insentif Pendidikan Anak-Anak Usahawan CNI yang telah dinikmati oleh lebih 50,000 orang anak-anak usahawan yang cemerlang dalam peperiksaan. Tahun ini sahaja, Yayasan CNI telah menyumbangkan RM70,000 kepada 1500 orang pelajar. Tahniah dan syabas diucapkan kepada para pelajar cemerlang ini, semoga anda semua terus berusaha, kuatkan semangat dan keinginan untuk belajar demi mencapai kecemerlangan yang lebih gemilang. Jadilah insan yang berbakat dan berguna kepada masyarakat.

Yayasan CNI berharap lebih ramai anak-anak usahawan akan dapat menikmati manfaat ini. Semoga insentif ini dapat memberi galakan kepada golongan generasi muda supaya terus berusaha untuk berjaya mencapai impian masing-masing, seterusnya menabur bakti kepada nusa dan bangsa.

 

Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan Anak-Anak Usahawan

Published: October 24, 2012

Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan Anak-Anak Usahawan

Majlis dibanjiri para ibu bapa dan pelajar yang menerima penganugerahan. Para hadirin turut berkongsi rasa bangga anak-anak usahawan yang berjaya mencapai keputusan cemerlang dalam peperiksaan. Pertunjukan pentas bertemakan Perayaan Pesta Tanglung yang dipersembahkan oleh Kumpulan “Oasis Budaya” dari Johor berjaya menarik perhatian dan mendapat tepukan gemuruh daripada para penonton. Pertunjukkan tersebut telah menambahkan keceriaan dan kemeriahan perayaan tradisional ini.

 

Sinar Syawal Penyeri Bulan Raya Di CNI

Published: September 27, 2012

Sinar Syawal Penyeri Bulan Raya Di CNI

Sempena Syawal tahun ini, pemimpin usahawan CNI telah mengambil kesempatan untuk meneruskan tradisi mengeratkan persahabatan di kalangan keluarga besar CNI dengan menganjurkan jamuan terbuka. Maka, lahirlah majlis Sinar Syawal yang telah diadakan di Batu Caves pada 25 Ogos, Tanjung Karang pada 4 September, Kota Bharu 5 September, Kuala Nerang 7 September, Changlun 8 September, Taman Molek 8 September dan Tapah pada 9 September. Pelbagai juadah popular yang menjadi rebutan termasuklah lemang, ketupat, rendang, kuah kacang, laksa, dan lontong. Bagi memeriahkan suasana, pelbagai acara diadakan seperti Pertandingan Congkak dan Batu Seremban, permainan tradisi yang diadakan di Changlun dan Tapah. Di Taman Molek pula telah diadakan pertandingan menganyam ketupat, pertandingan karaoke, pertandingan mewarna kanak-kanak dan penyampaian Insentif Pendidikan Anak-Anak. Sambutan di Kota Bharu telah dimeriahkan dengan penyampaian Insentif Pendidikan dan safari Well3 Dr. Adida. Sinar Syawal CNI telah disambut meriah oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa. Semoga kita bertemu lagi di tahun hadapan.

 

Semarak Ramadhan Meriahkan Sambutan al-Mubarak Keluarga Besar CNI

Published: September 27, 2012

Semarak Ramadhan Meriahkan Sambutan al-Mubarak Keluarga Besar CNI

Semarak Ramadhan kawasan Utara kali ini agak berbeza kerana aktivitinya telah menekankan kepada fadhilat Ramadhan. Ustaz setempat telah dijemput bagi berkongsi rahsia Ramadhan. Tazkirah bermula sekitar 11 pagi diikuti dengan sesi soal jawab agama. Program diakhiri dengan sedikit perkongsian strategi separuh tahun ke-2 CNI bagi tahun 2012 oleh wakil Syarikat. Semarak Ramadhan telah bermula di Tapah pada 29 Julai, Changlun pada 10 Ogos dan berakhir di Alor Setar pada 11 Ogos. Acara yang santai menyenangkan para hadirin dan banyak ilmu agama dapat dipelajari melalui aktiviti ini.

 

Karnival Ulang Tahun Ke-4 DC Bercham

Published: September 27, 2012

Karnival Ulang Tahun Ke-4 DC Bercham

Sempena Ulang Tahun Ke-4, DC Bercham telah mengadakan sebuah karnival pada 9 Jun. Selain jamuan makan, pelbagai aktiviti turut disediakan dan berjaya menarik lebih daripada 200 ahli komuniti yang memeriahkan majlis.

Promosi produk dan tawaran istimewa telah diberikan kepada komuniti di situ atas sokongan mereka. Sempena pelancaran CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau, sampel minuman ini disediakan untuk dicuba oleh para hadirin. Produk ini yang ditawarkan pada harga istimewa hari itu telah habis dijual dalam masa yang singkat. Karnival itu juga disertai kanak-kanak yang menyertai “Peraduan Mewarna” dan kuiz kanak-kanak. Selain itu, demo produk minyak enjin MOTOBEST juga menarik perhatian para hadirin.

Karnival ini bukan sahaja mengeratkan hubungan kemasyarakatan komuniti ini, malah ia juga dapat meningkatkan populariti CNI yang berjaya menjana hasil jualan luar biasa pada hari tersebut. DC Bercham berjanji akan terus berusaha untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih cekap dan berkualiti kepada komuniti, di samping mewujudkan perniagaan yang harmoni di dalam komuniti itu.

 

Gerak Gempur Well3 Pengaktif Kesihatan Rakyat Malaysia

Published: August 29, 2012

Gerak Gempur Well3 Pengaktif Kesihatan Rakyat Malaysia

Sehubungan dengan Gerak Gempur Well3 bermula Ogos, Kempen Pengaktif Kesihatan dilancarkan di seluruh Malaysia yang menawarkan program saringan kesihatan bagi membantu orang ramai memulihkan kesihatan diri dengan cara memupuk gaya hidup sihat yang disusuli dengan pengambilan produk Well3 yang berlandaskan konsep terapi semula jadi.

Ikutilah program kesihatan CNI ini bagi mengetahui status kesihatan anda dan mengambil langkah pencegahan sebelum terlambat!

 

Wild Wild West Let's Cowboy - Kembara Ke Port Dickson

Published: August 29, 2012

Wild Wild West Let's Cowboy - Kembara Ke Port Dickson

Tanggal 23 Jun menjadi kenangan bermulanya kembara Wild Wild West, Let’s Cowboy yang mengumpulkan seramai 82 orang usahawan yang telah berjuang untuk menikmati insentif percutian 3 hari 2 malam ke Eagle Ranch Resort, Port Dickson.

Program 2 hari ini padat dengan aktiviti-aktiviti luar yang mencabar anjuran Eagle Ranch Resort seperti ‘Obstacle Course’ dan ‘Rope Course’. Sepanjang aktiviti ini, para usahawan bukan sahaja berseronok dan berpeluh, malah mereka turut mengukuhkan semangat berpasukan.

Pada malam hari kedua, Gala Dinner bertema ‘Let’s Cowboy’ diadakan dan para usahawan telah menggunakan daya kreativiti masing-masing untuk memperagakan kostum gaya‘Cowboy’ ataupun ‘Red Indian’. Selain daripada hidangan makanan yang lazat, usahawan juga dihiburkan dengan persembahan menakjubkan.

Walaupun kepenatan di akhir kembara ini, para usahawan berasa puas and gembira. Mereka membawa pulang kenangan indah dan nilai-nilai murni yang tidak mengenal bangsa atau latar belakang; yang utama kita harus bekerjasama sebagai satu pasukan untuk mencemerlangkan kerjaya CNI. Kejayaan pasti di dalam genggaman!

 

CNI Penaja Kehormat "Pertandingan Pasangan Paling Romantik"

Published: August 28, 2012

CNI Penaja Kehormat Pertandingan Pasangan Paling Romantik

Cinta romantis adalah madu kehidupan dan kunci kebahagiaan rumah tangga. CNI sentiasa berusaha mencetus kehidupan yang sihat dan bahagia dalam komunitinya. Selaras dengan aspirasi ini, CNI telah menyokong “Pertandingan Pasangan Paling Romantik” anjuran Nanyang Siang Pau, dengan menaja produk kesihatan dan produk kecantikan jenama CNI. Dengan penajaan ini Syarikat berharap dapat memberi kesejahteraan dalaman dan luaran kepada pengantin baru agar mereka kelihatan berseri hasil daripada badan yang sihat ketika melayari saat yang paling indah dan bermakna ini. CNI juga berharap dapat meningkatkan imej korporat CNI, di samping memperkenalkan jenama berkualiti CNI kepada lebih ramai pengguna menerusi penajaan ini.

Wakil Syarikat selaku Penasihat Kecantikan CNI, John Chew, telah menghadiri majlis penyampaian hadiah pertandingan ini di Plaza Sungei Wang pada 29 Julai lalu. 20 pasangan pemenang yang ceria telah berkongsi kegembiraan mereka dengan orang ramai di majlis yang romantik ini.

 

Semarak Ramadhan CNI Bersama Anak-Anak Yatim

Published: August 28, 2012

Semarak Ramadhan CNI Bersama Anak-Anak Yatim

Seramai 300 orang hadirin telah menghadiri majlis berbuka puasa bersama kira-kira 22 orang anak-anak yatim dari Rumah Limpahan Kasih Puchong, Selangor pada 4 Ogos di Wisma CNI.

Yayasan CNI, staf CNI, para usahawan dan ahli-ahli kelab myOdyssey telah memberi sumbangan dalam bentuk duit raya, keperluan harian dan sebagainya kepada anak-anak yatim yang hadir dan juga kepada Rumah Limpahan Kasih.

Syarikat ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka yang hadir menceriakan majlis dan mereka yang memberi sumbangan, khususnya ahli-ahli kelab myOdyssey yang telah menawarkan diri untuk menguruskan pengangkutan anak-anak yatim tersebut pada hari itu. Semoga usaha kita semua mendapat keberkatan daripadaNya.

 

Iconic Vacation Club Raikan Anak-Anak Keluarga Tunggal Di Tayangan Perdana Ice Age 4

Published: August 28, 2012

Iconic Vacation Club Raikan Anak-Anak Keluarga Tunggal Di Tayangan Perdana Ice Age 4

Sempena ulang tahun ke-2 Iconic Vacation Club (IVC), ahli-ahli kelab ini telah menghadiri tayangan perdana filem “Ice Age 4: Continental Drift” di Cathay Cineplex, e@Curve, Mutiara Damansara, bersama anak-anak keluarga tunggal dari Shelter Home for Children, Petaling Jaya pada 14 Julai, hasil usahasama dengan Yayasan CNI. Presiden Yayasan CNI, Datin Chuah Tek Lan telah hadir bagi memeriahkan lagi majlis. Menurut pakar animasi filem tersebut, Dan Segarra, “Ice Age 4 memberi teladan bahawa kita boleh menganggap sesiapa sahaja sebagai ahli keluarga sendiri asalkan kita mempunyai rasa kasih dan sayang terhadap mereka. Persaudaraan seperti ini mempunyai ciri istiqamah dan jiwa yang tersendiri.” Pandangan beliau bertepatan dengan nilai murni yang menjadi nadi majlis ini.

 

Panggilan Baitullah Disambut Penuh Kesyukuran

Published: July 26, 2012

Panggilan Baitullah Disambut Penuh Kesyukuran

Bukan semua yang mendapat jemputan untuk mengerjakan ibadah di Tanah Suci Mekah, malah tidak ramai pula yang dapat mengerjakan umrah secara percuma. Inilah kelebihan yang dapat dinikmati oleh para usahawan CNI yang gigih berusaha menjayakan kerjaya masingmasing. Tahniah diucapkan kepada usahawan CNI yang telah berjaya menerima insentif mengerjakan umrah dari 25 April hingga 8 Mei lalu. Semoga kejayaan mereka dapat membakar semangat lebih ramai rakan usahawan untuk menikmati insentif istimewa ini.

 

Majlis Makan Malam Sitiawan 65 Buah Meja Penuh Bagi Memeriahkan Suasana

Published: July 26, 2012

Majlis Makan Malam Sitiawan 65 Buah Meja Penuh Bagi Memeriahkan Suasana

Sempena sambutan Hari Ibu Bapa dan bagi meraikan warga tua, para pemimpin dan usahawan Kawasan Utara telah mengadakan Majlis Makan Malam Kesyukuran dengan jayanya di Sitiawan pada 16 Jun.

Selain daripada rakan usahawan setempat, rakan usahawan dari Pantai Remis, Ayer Tawar, Batu Gajah, Ipoh dan Taiping turut serta bersama keluarga untuk memeriahkan majlis. Tetamu kehormat termasuk Pengarah Eksekutif CNI Holdings Liu Tianji, pasangan MDAM Fong Kwai Sang, pasangan MDAM Kong Siew Weng, pasangan MDAM Chan Kung Seng, pengendali DC Sitiawan, Kok Ah Mooi & New Chee Heng, pengendali DC Bercham, Then Koon Chin, Pengendali DC Taiping, Kok Sau Kam dan bekas pengendali DC Tampin, Siow Pin.

Tiga orang warga emas yang paling tua telah diundang naik ke atas pentas untuk upacara memotong kek sempena meraikan hari jadi sebagai tanda penghargaan dan kesyukuran ke atas jasa ibu bapa, sekaligus mengukuhkan hubungan kekeluargaan dan membentuk masyarakat penyayang. Permainan teka-teki amal diadakan untuk memungut derma bagi Rumah Anak-Anak Yatim Rumah Wawasan, Sitiawan. Selain itu, penyanyi tempatan, Yi Wei turut diundang untuk menghiburkan para hadirin. Beliau turut membuat pengumumkan untuk menderma 50% daripada jumlah jualan albumnya pada malam tersebut kepada Rumah Anak-Anak Yatim tersebut. Majlis berjaya mengutip derma sebanyak RM650, di samping sumbangan tambahan daripada CNI berjumlah RM650. Pengarah Eksekutif CNI Holdings, Liu Tianji telah menyerahkan wang derma sejumlah RM1300 kepada wakil badan kebajikan itu.

Di samping itu, Liu Tianji juga telah menyampaikan sijil kecantikan kepada tiga orang juru kecantikan bertauliah yang muda dan penuh bersemangat kerana berjaya melengkapkan kursus intensif kecantikan pada akhir tahun 2011 dan mula menawarkan perkhidmatan mereka kepada penduduk Sitiawan dan Ayer Tawar. Dengan perkhidmatan mesra yang disediakan mereka, bukan sahaja kesihatan dan kecantikan penduduk setempat terbela, malah kerjaya kecantikan Cni juga dijangka akan bertambah maju.

 

CNI Dianugerahkan Pengiktirafan Kod ETIKA WFDSA / DSAM KATEGORI EMAS

Published: July 26, 2012

CNI Dianugerahkan Pengiktirafan Kod ETIKA WFDSA / DSAM KATEGORI EMAS

Syarikat dengan bangganya memaklumkan bahawa penyertaan kami untuk Program Pengiktirafan Kod Etika WFDSA/DSAM diterima setelah diakui mematuhi kategori "EMAS".

Dengan perakuan ini, WFDSA dan DSAM mengiktiraf komitmen CNI dalam mematuhi, menyampaikan dan mempromosi kod etika jualan langsung yang betul bagi meningkatkan kesedaran umum demi menjaga kepentingan ahli organisasi dan pengguna.

CNI telah memenuhi 10 kriteria program ini yang berjaya dipatuhi oleh hanya sebilangan syarikat MLM tempatan. Maka, ini adalah sebuah kejayaan yang seharusnya menjadi kebanggan selurah ahli keluarga besar CNI.

CNI telah dimasukkan ke dalam kategori “EMAS” bagi program khas DSAM ini.

 

Yayasan CNI’s CLAP Programme Presents The First Batch Of cni Beauticians

Published: June 29, 2012

Yayasan CNI’s CLAP Programme Presents The First Batch Of cni Beauticians

A Mobile Salon Training for the first batch of participants under the CLAP (Carnation Loan Aiding Programme) was held from 26 May to 8 June.

CLAP is an interest-free loan programme given to qualified applicants to attend a 2-week Beauty Course organised by CNI to equip them with useful skills to help them become independent. In addition, part of the total fee for the Beauty Course is also borne by Yayasan CNI and CLAP participants need only pay the balance via an interest-fee loan.

5 CLAP participants had joined the recent course and they were happy to share their experience.

Jayamani a/p Pokkan
Dengkil, Selangor

The course was packed, but fulfilling. I have been providing mobile beauty care services prior to this, but after completing this course, I confident that I can provide a better service to my customers because I’ve gained more skills.
Rozila bt. Yeop
Semenyih, Selangor

Thanks to my upline, course instructors and Yayasan CNI for this opportunity and the guidance. This is my first time attending a beauty course and the knowledge I’ve gained is very useful. I will practice more to polish my skills in products and services.
Fauziah Bibi bt. Abdul Aziz
Jalan Klang Lama, Selangor

This is an opportunity not to be missed. The fee was reasonable and there were many techniques, skills and knowledge to gain. I would like to sponsor and share my knowledge with as many single parents as possible.

 

Dato’ Lee Chong Wei Appointed As CNI’s Robust Vitality Ambassador And Well3 & CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau Spokesman

Published: May 26, 2012

Dato’ Lee Chong Wei Appointed As CNI’s Robust Vitality Ambassador And Well3 & CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau Spokesman

World’s No.1 men’s single badminton champion has been appointed as the robust vitality ambassador!

The ceremony was held on 8 May 2012 at Wisma CNI. CNI Enterprise CEO, Kelvin Koh and CNI China CEO, Pek Keng Leong signed the agreement with Dato’ Lee Chong Wei.

It is an opportune appointment as Dato’ Lee’s healthy and vibrant image is an epitome of Well3’s philosophy.

In a speech during this ceremony, CNI Enterprise CEO, Kelvin Koh, announced that the sales of CNI’s coffee-based products, including the newly-launched CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau marketed since March recently, have achieved a new record of 1 billion cups. This new milestone was in part supported by the impressive market response for CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau. Apart from the significant health value factors of tiger milk mushroom (cendawan susu harimau) and its recognised status as a national treasure which is gaining rapid popularity, CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau is generating a significant market demand.

Yayasan CNI had also taken this opportunity to donate cash of RM10,000.00 and health products worth RM10,000.00 via Dato’ Lee Chong Wei for Johor state badminton player who is diagnosed with leukemia, Gan Cheng Wei.

To show our support for Dato’ Lee Chong Wei who will be competing in the London Olympics, CNI has also launched a “Go For Gold In London” campaign. The campaign aims to collect signatures and inspiring words from Malaysians for Dato’ Lee Chong Wei which is running nationwide, including in all CNI Distribution Centres and Sales Points to keep the “Malaysia Boleh” spirit alive!

MEDIA COVERAGE

CNI distributors are urged to give their full support for all activities related to the appointment of Dato’ Lee Chong Wei and his mission in London by sharing information about the “Go London, Be Champion” contest and CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau advertisements published in several local papers starting 13 May. Spread the words around to your fellow distributors, family and friends. Together, let us strengthen Dato’ Lee Chong Wei’s fighting spirit, while we savour the rich taste of CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau!

 

Sang Belang Mengaum Berjaya!

Published: May 26, 2012

Sang Belang Mengaum Berjaya!

Program telah dianjurkan bagi mempromosikan produk hebat terbaru, CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau. Program ini menerima sambutan dan maklum balas luar biasa daripada para usahawan di seluruh Semenanjung yang meningkatkan lagi populariti White Coffee Cendawan Susu Harimau.

Jelajah Sang Belang telah bermula di Pantai Timur di Machang, Kelantan pada 21 Mac dan Kuantan, Pahang pada 23 Mac. Jelajah seterusnya beralih ke Ipoh dan Tapah di Perak pada 7 April dan 8 April masingmasing diikuti dengan Taman Molek, Johor pada 14 April, Wisma CNI, Shah Alam pada 15 April menuju ke utara di Changlun, Kedah pada 20 April, Alor Setar pada 21 April dan berakhir di Sungai Petani, Kedah pada 22 April. Jerayawara ini turut menyelitkan sesi perkongsian rahsia manfaat cendawan susu harimau oleh pakar nutrisi Syarikat, Nik Faiz.

Di Wisma CNI, Jelajah Sang Belang telah diserikan oleh dua orang VIP, iaitu Pengarah Eksuktif, Sam Cheong yang telah menyampaikan ucapan pembukai tirai serta Pegawai Penyelidik MARDI, Dr. Tan Chon Seng, yang memeriahkan majlis dengan perkongsian maklumat Cendawan Susu Harimau. Satu lagi program menarik di Ibu Pejabat pada hari itu adalah pertandingan “Pakaian Terbaik” bertemakan harimau. Perkongsian oleh Dato’ Dr. Azman Ching turut membakar semangat para usahawan untuk mencapai kejayaan. Nantikan pelbagai kejutan lain disediakan oleh Sang Belang CNI di masa akan datang!

1. Tapah
Strategi promosi kreatif berbentuk gua harimau buatan sendiri oleh kelab CNI di eSP Tapah yang telah mengubah bilik mesyuarat biasa kepada sebuah gua di dalam hutan yang menarik perhatian hadirin.

2. Wisma CNI
Dr. Tan Chon Seng (tiga dari kiri) dan Sam Cheong (empat dari kiri) bergambar bersama para pemimpin usahawan kawasan tengah yang telah menjayakan majlis di Wisma CNI.

3. Pertandingan Baju Bertema
Para pemenang pakaian bertema “Harimau” dengan gaya masing-masing didampingi oleh MDAM Selvam (kiri).

4. Perkongsian produk
Para hadirin diberi penerangan tentang manfaat kesihatan cendawan susu harimau oleh pakar nutrisi CNI, Nik Faiz.

 

PKP Gegar Pantai Timur

Published: May 26, 2012

PKP Gegar Pantai Timur

Masyarakat Kelantan telah digegarkan dengan siri aktiviti PKP agresif hasil usaha para pemimpin usahawan CNI sepanjang bulan April dan Mei.

Usaha bersepadu ini adalah rentetan daripada matlamat untuk “kembali kepada asas” dalam meningkatkan produktiviti organisasi dan mengembangkan kerjaya CNI.

Pemantapan kerjaya CNI dengan kaedah “kembali kepada asas” ini menekankan perlaksanaan konsep 4S, iaitu “selling” (jualan), “sponsoring” (penajaan), “servicing” (perkhidmatan) dan “schooling” (pembelajaran), yang telah diamalkan bersungguhsungguh oleh para usahawan Pantai Timur dalam Gegar Pantai Timur ini.

Semoga usaha giat para usahawan ini dapat memberi aspirasi kepada rakan usahawan lain dalam meningkatkan momentum kerjaya CNI.

 

Travel Around The World With CNI

Published: April 26, 2012

Travel Around The World With CNI

MDRT 2013 - America, Your Dream Holiday!

You will not only enjoy great benefits such as financial freedom and leading a happy family life, but you’ll be realising your dreams and live a glorious life ahead...

 

Proactive Director Uplift CNI Spirit

Published: April 26, 2012

Proactive Director Uplift CNI Spirit

Director Safari is effort to dangle with leaders to built strong camaraderie among CNI big family members as well receiving market response and listen to obstacle encountered by distributors for immediate action taken by the Company.

On this recent visit few important details was on concern such as

 1. BESWAY new Million Diamond Cash Incentive RM100, 000.00
 2. BESWAY principal :
  1. Allocate 3 hour per day especially for CNI career.
  2. Per day meet at least 1 person. 1 week meet 5 people, within 1 month meet 20 people and sell 10PV to each person. (1x5x20x10PV)
  3. Use CNI product yourself.
  4. First month sponsor 2 person, continuous month sponsor 2 more person and encourage them to use CNI product 100PV
  5. Build a network of 20 people, all of them use CNI product 100PV
 3. Build K21 (find 4 direct downline under you, help each direct downline to sponsor 4 more downline respectively under them to build a family)
 4. Juara Susu Campaign – holiday for 2 days, 1 night at Golden Palm Tree Sepang Gold Coast
 5. Appoint Malaysia Badminton Champion Datuk Lee Chong Wei as WELL3 & CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau Branding Ambassador

On this recent visit, Executive Director Liu Tianji represents CNI Board of Director gave recognition and congratulated Wild Wild West Campaign to Port Dickson winner and encourage them strive continuously to fight for next travel incentive to Golden Palm Tree, Sepang Gold Coast. Distributors who successfully maintain Personal Sales 1000PV every month continuously until June will be rewarded Personal Consistency Cash incentive RM600. This safari tour has travel to Kota Bharu on 29th March, Alor Star 31st March, and drop by at Sungai Petani DC, Ipoh on 1st April, Temerloh 2nd April and Kuala Lipis.

 

Million Diamonds’ Camaraderie Multiplied For BESWAY

Published: April 26, 2012

Cikgu Gan Ah Seng’s message on the impact of MLM duplication:
“Every one, every day,
a little effort continuously.”
today’s the day! Take On The BESWAY Challenge!

Million Diamond Murad Basir
The BESWAY system is good for our current distributors and prospects, especially with the offering of the RM100, 000.00 Million Diamond Additional Incentive from the company. More importantly, all leaders in each region must work together to gather as many prospects as they can to attend the BESWAY workshop for the system to work and provide maximum impact for CNI business. I believe, with the dedication and commitment from the Company, leaders and local distributors, BESWAY is able to produce the long-awaited new Million Diamonds.

Million Diamond Tony Yew
I have 100% confidence and faith in BESWAY after listening to Cikgu Gan Ah Seng’s briefing. The new BESWAY module has a solid foundation and is all-encompassing that is beneficial for aspiring distributors who are aiming to be a Million Diamond. I’m also confident and believe that through BESWAY, I’m able to produce quality Million Diamonds in the near future.

Million Diamond Siti Rawan
I was all excited after attending the BESWAY workshop by Cikgu Gan Ah Seng. The first thing I did was to share the good news with my husband and downlines. I had also arranged for a special meeting for all my downlines to share this great news and they’ve given their full commitment and are very enthusiastic. I’ve followed the BESWAY recommendation by organizing health screenings because people are health conscious nowadays. I’ve also open my own blog to share my network’s activities and exchange opinions with my downlines. I would also do my best to be with my downlines in their activities to show my support and encouragement. My hope is for all distributors, amateurs and veteran, to practice BESWAY as the stepping stone to achieve their Million Diamond dreams.

Million Diamonds Camaraderie

Nurturing Million Diamonds
In every organization, the leader must live up the BESWAY spirit as the ultimate principle and the BESWAY system as the action plan to nurture distributors with integrity to become Million Diamonds within three years.

Foundation
The BESWAY system, Cikgu Gan Ah Seng’s motivation and product knowledge are the solid foundation provided for distributors who attend the BESWAY workshop to help them progress and grow rapidly.

Leading By Example
Million Diamond Agency Managers must make themselves good role models, besides organizing BESWAY workshops and trainings for their downlines, to be by their downlines’ side and guide them to achieve success consistently in reaching the ultimate goal in CNI business.

BESWAY training course, backed by the Company and leaders, will be held nationwide starting this May. From this course, distributors gain:

 1. Techniques to enhance sales and sponsoring skills
 2. Comprehensive knowledge on CNI premium products
 3. Momentum of action driven by the power of BESWAY and ultimately receive due recognition

Please refer to CNI NEWS or our website www.cni.my or call Sales Development Dept. at 03 5569 4000, ext. 2111 (Diana), 2141 (Asri), or 2113 (Ivan) for more details on the briefing and training series organized by the Company.

 

Market-Boosting Activities From North To South

Published: April 26, 2012

Market-Boosting Activities From North To South

The first quarter of 2012 had been buzzing with many activities initiated by CNI distributors in their quest to conquer the market. At Terinai, Perlis, a mini carnival was organised on 10 March which held many programmes like health screening, children colouring contest, product sales, “Kebaya Queen” contest, free-flow of CNI coffee and Simanis juice and karaoke session to attract crowd. This carnival had also attracted the attention of the the high-powered motorcycle club, Pendang Bikers’ Club and Kelab Jaguh Perlis (KEJAP), who had made a pit stop to enliven the carnival.

Meanwhile in Tapah, CNI distributors were invited by the Tapah Municipal Council to join the “Jom Singgah Tapah” expo from 23 to 25 March. At the expo, our kiosk had organised product promotion, cooking contest, children activities and more. CNI had also been chosen as the Most Attractive Kiosk in the expo.

Our counterparts in Johor Bahru had kept themselves busy by participating in the International Kite Festival held in Johor Bahru from 17 to 19 February which received over 10,000 visitors. Besides promoting CNI products, health screening were offered to the visitors as they enjoyed free-flow of CNI coffee and Si Manis juice.

From these activities, our leaders get to keep in touch with their society and understand customers’ needs better. Our new product, CNI Tiger Milk Mushroom White Coffee, was the main focus in all the venues mentioned and was well-received by the people. The pioneer product has a huge potential indeed, to increase sales and opens new market for CNI career.

 

First Regional Leaders’ Gathering A Success

Published: April 26, 2012

First Regional Leaders’ Gathering A Success

The first monthly regional gathering for leaders in 2012 was held on 4 April in Sitiawan. The gathering received ardent response from leaders and prospects alike. Leaders from as far as Pantai Remis, Ayer Tawar, Kampar and Teluk Intan were also present to give their full support.

In addition to enhancing interaction and sharing information on CNI’s direction and new strategy, Executive Director, Liu TianJi, also announced a few exciting news. Distributors are determined to promote CNI Goat Milk and CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau in the next 4 months to participate in the “Milk Champion Campaign” that offers a 2 days, 1 night trip incentive to Sepang Gold Coast.

One of the recipients of the Lestari Award at the recent CCC, Kok Ah Moi, shared her experience about winning the prestigious award. She advised distributors to embrace the CNI business principle of helping people to achieve a healthier, more harmonious life, and not solely profit-oriented. Besides that, 8 distributors received a special recognition for winning the Wild, Wild West 3 days, 2 nights trip incentive to Port Dickson.

This gathering acts as a platform to share information and unite our distributors’ strength. This platform enables distributors to explore new, wider opportunities for CNI business. May our distributors excel in the new endeavour and we’ll see you at the top!

 

Official Opening Of New Sales Point & Carnival In Batu Gajah

Published: April 26, 2012

Official Opening Of New Sales Point & Carnival In Batu Gajah

Another Sales Point is now open! Batu Gajah Sales Point had been officiated in a colourful carnival on 11 March. 300 guests turned up for the great carnival.

MDAM Chan Kun Seng and spouse, Sitiawan DC Operator Kok Ah Mooi and New Chee Heng, Pantai Remis DC Operator Teh Chin Seng and spouse, Ayer Tawar Sales Point Operator Wee Siek Fang, Bukit Mertajam Sales Point Operator, Chia Shiau Ching and many more leaders were present to show their support for Batu Gajah Sales Point Operator, Law Choy Fong.

The organiser held a children colouring contest participated by 40 children, among many other fun activities like savouring tasty refreshments on the house, free health screening and skin analysis as well as CNI product promotion to attract visitors. The main highlight of the day was none other than the free-flow of delicious and nutritious CNI White Coffee Cendawan Susu Harimau.

 

No. 1 In Malaysia, Tiger On The Move!

Published: April 26, 2012

No. 1 In Malaysia, Tiger On The Move

Media’s Hot Topic Miracles of Tiger Milk Mushroom

Tiger milk mushroom is a national treasure in the form of a fungi. The new generation have no idea on its existence because it is almost extinct. However, Malaysian Agricultural Research And Development Institute (MARDI) has discovered a cultivation technique that has “regenerated” this invaluable herb. Wide media coverage on Tiger Milk Mushroom has made it the most popular conversation piece now.

Buletin Utama TV3 Special Report

Sin Chew Daily report - 5/12/2011
The benefits of tiger milk mushroom have been medically recognised in relation to health care’s 3 main concerns. First, it treats tumors caused by inflammation, bronchitis, asthma, arthritis, and viral flu like SARS and H1N1. Secondly, it strengthens immunity and third, it is anti-cancer.
The Star Online Report - 15/3/2011
The indigenous people and the Chinese community use tiger milk mushroom to cure bronchitis, asthma, fever, intestinal ulcer, indigestion and food poisoning.
Sinar Harian Newspaper Report - 6/12/2011
The indigenous people use tiger milk mushroom to cure more than 15 ailments including fever, cough, asthma, cancer, food poisoning and wound.
Utusan Malaysia Newspaper Report - 5/12/2011
Tiger milk mushroom is used by Malay traditional medicine practitioners to treat blood cancer, womb cancer, intestinal ulcer, kidney problems and swelling.

 

Today’s The Day! The Best Time To Be Crowned A Million Diamond

Published: March 23, 2012

You are eligible to enjoy the following benefits when you are a Million Diamond:
5 or 6-figure income, achieve financial freedom Lead a healthy, harmonious and quality life

MDAM Dato’ Azman Ching owns a luxury bungalow in Sultan Abdul Aziz Shah Golf Club.

MDAM Murad Basir is proud of his healthy and prosperous family gain through CNI products and CNI business.

 
Well-respected. You will be given due recognition in our annual grand event and in our newsletter, CNI NEWS. Local and overseas travel incentives

MDAM Selvam Ganappatti received a grand Million Diamond recognition.

MDAM Siti Rawan left fond memories at the Leaning Tower of Pisa in Italy, during her MDRT trip to Europe.

 
Why Is This the Best Time? 8 Success Factors
1. The introduction of BESWAY to help you be a Million Diamond in 36 months.
2. RM100,000 additional cash incentive exclusively for new BESWAY Million Diamond
3. More sales aids that are market savvy, like the new product catalogue.
4. A simpler Business Development Plan effective in April 2012.
5. A variety of unique products, like the Tiger Milk Mushroom.
7. Over 23 years of progress in the MLM industry, a brand with an extensive local market, and an aggressive expansion of its global market.
6. The latest website, www.cni.my, that offers more and is user-friendly.
8. Multifarious choice and quality guarantee over 160 products that are HALAL-compliant; the market potential is endless.
Cikgu Gan Ah Seng the inventor of BESWAY, an education system that now includes effective teamwork experiences from our Million Diamonds, will organise a series of briefing and training throughout Malaysia to share the success manual with you. You will get to learn about success techniques and principles that will help you to become a self-made million Diamond Agency Manager in 36 months.
If you enrol as our new distributor in 2012, join the BESWAY briefing and training and eventually become a Million Diamond in 36 months, you will be entitiled to not only enjoy the Million Diamond benefits, but you will also receive an additional cash incentive of RM100,000.00

CNI BESWAY Briefing And Training Series
Self-Development, Teamwork Progress, Organisational Growth!

Through BESWAY, you will learn…

New distributors will learn techniques on how to increase productivity essential in MLM like prospects listing, invitation tecnique, communication techniques for prospects and customers, sharing product info and the BDP plan, how to handle rejection from prospects, and how to organise Home Sharing.

How To Review daily Action Plan and Self-Performance

Distributor will be able to evaluate their own daily action plans with the BESWAY workbook. In addition, upline’s support and follow-up can help new distributors to be aware of their direction, action plan and progress rate.

The First Step

Under the tutelage of Cikgu Gan Ah Seng, the support team made of leaders and the Company’s Sales Team will visit various venues across Malaysia to conduct the BESWAY briefing and training series. Please refer to CNI NEWS or visit or website, www.cni.my or call the sales Development Department at 03 55694000, ext. 2111 (Diana) or ext. 2112 (Ai Lee) for more details on the BESWAY briefing and training series.

 

Majlis Makan Malam Tahun Baru Cina CNI

Published: March 28, 2012

Majlis Makan Malam Tahun Baru Cina CNI

Naga lincah lagi bertenaga. Tahun Naga 2012 menjanjikan kesejahteraan dan kemakmuran untuk negara dan orang ramai.

Menjemput ketibaan Tahun Baru Cina, CNI telah menganjurkan Majlis Makan Malam Tahun Baru Cina pada 15 Januari & 4, 10, 11 Februari, masingmasing di Simpang Ampat, Nibong Tebal, Muar dan Pulau Pinang. Acara menarik dan mempesonakan telah diatur. Sesi perkongsian khasiat CNI Goat Milk dan hidangan percuma produk ini menyaksikan para pengedar dan tetamu berebut-rebut mencuba Raja Segala Susu dan kemudian memberi pujian yang tinggi kepada produk ini. Kemunculan Dewa Kemewahan memeriahkan lagi suasana, tetamu kita di Nibong Tebal tak kering gusi melihat persembahan bintang kelakar, Helmi Gimmick. Ketua Pegawai Eksekutif, Kelvin Koh, Pengarah Eksekutif Liu Tianji, Chan Kok Liang dan Pengurus Kanan Bahagian Pembangunan Jualan, Moriko Yen, telah menghadiri empat majlis berkenaan dan dalam majlis itu juga masing-masing telah mengumumkan berita baik dan strategi CNI dalam tahun 2012, termasuk insentif yang ditawarkan di bawah Rancangan Perniagaan CNI yang telah dikemas kinikan, pelancaran produk-produk baru dan yang bakal diperkenalkan ke pasaran. Para pengedar begitu teruja dengan berita-berita positif ini. Dengan bantuan dan kekuatan yang dijanakan oleh produk-produk baru ini, tergembleng oleh kesungguhan dan kegigihan, mereka berharap dapat berdiri di puncak kejayaan. Cabutan bertuah yang menyusuli dan acara minum ucap selamat membawa majlis ke kemuncaknya. Tirai Majlis Makan Malam Tahun Baru Cina labuh dalam sorakan dan tepukan gembira.

 

A National Treasure

Published: February 26, 2012

In 2002, former Malaysian Prime Minister, Tun Dr. Mahathir Mohamad, said that the acute bronchitis he had been suffering was cured after he consumed tiger milk mushroom (Lignosus rhinoceros). Since then, tiger milk mushroom has been extensively studied and has been recognised as a national treasure because
 1. It only grows in the tropical forest of South East Asia, and its rare.
 2. Only 1 mushroom would grow in a radius of 5000m, thus it is costly *
 3. Geographical location will influence its quality and reactivity.
 4. Only certain species have the desired nutrition, despite many similar species available.

* 5000m is equal to circling a standard football field, 105m long x 68m wide, 12 times. 100g of tiger milk mushroom cost up to RM300 and the nation’s indigenous people can only accumulate 100kg of this mushroom in 1 year.

 

BESWAY – A Systematic Method To Strengthen Your Network

Published: February 27, 2012

BESWAY – A Systematic Method To Strengthen Your Network

Developing a a strong base of Agency Managers Mis CNI’s main mission for 2012. In line with this goal, and in order to ensure a lasting CNI business in general, the latest BES module that comes complete with a workbook has been introduced since 6 January.

BESWAY is CNI’s business development strategy which is divided into 3 level, one of which involves 150-day of self revolution to help develop a new distributor into an Agency Manager and transformation into a Million Diamond Agency Manager within 36 months in general.

To be successful, BESWAY requires distributors to be committed and believe that this module is the best guide to success and that they embrace a positive attitude in perfecting this module.

1 stride, 1 voice in unison let’s reach for success the BESWAY. Look out for the BESWAY briefing series in Sabah, Sarawak & Johor this March.

 

PAM Overseas Trip - Leaders Charmed by Hong Kong & China (2/11/2011 – 8/11/2011)

Published: January 12, 2012

PAM Overseas Trip

Syarikat dengan bangganya memaklumkan bahawa penyertaan kami untuk Program Pengiktirafan Kod Etika WFDSA/DSAM diterima setelah diakui mematuhi kategori "EMAS".

Vibrant China and fascinating Hong Kong, we’re here! Congratulations to 48 of our elite leaders who had achieved their target and won themselves a trip to Hong Kong, Shenzhen and Guangzhou. In the uplifting trip, leaders visited almost all of the travel hotspots in Hong Kong, such as the Golden Bauhinia Square, Lan Kwai Fong, Madame Tussauds Museum, Ocean Park, Hong Kong Disneyland, Avenue of Stars and more. They also went up to Victoria Peak and Lantau Island’s Po Lin Monastery to witness the breathtaking panoramic view of Hong Kong. In Guangzhou and Shenzhen, leaders covered hotspots such as Window of The World, Dr Sun Yat Sen Memorial Hall and Xi Guan Museum to experience the rich cultural heritage of China. This uplifting trip is a booster that has enhanced leader’s determination and commitment to achieve greater success in 2012.

 

Home | About Us | Achievements | Latest News | Investor Relations | Media Center | Contact Us

Copyright © 2005 - 2021 Citra Nusa Holdings Berhad